tisdag 13 mars 2007

Trött men inspireradVaknade 4.30 och somnade inte om, med dagen fulltecknad av plikter,böranden och försöka hinna med utmaningar. Eleverna märker inte mycket av mitt lulliga inre, så det går rätt smooth. Det märkliga är att bra idéer lättare kan poppa fram på trötthetens landskap. Indirekt kreerar en mer ocensurerad hjärna rolighetsdopaminer genom att uppfinna något nytt latjolajbans. En fisk, en stackars Ruda fick bli åskådningsmaterial på temat andningssystemet.
Till en del elevers förskräckelse och någras förtjusning tog jag upp den sprattlande firren i handen under det att jag sakligt kommenterade fiskens kamp efter syre. Efter den lektionsöppningen så hade inte eleverna inte chans att bringa mig ur fattningen. Anfall är bästa försvar!
I ett sanslöst flow fick plastpåsen tjäna som modell för en lungblåsa och en encell på en och samma gång. Hur gick det Carassius carassius d v s Rudan undrar ni? Den har det lugnt och skönt bland de andra sex rudorna i det alggröna akvariet inkvarterat i sal 20.

Gossen ruda

1 kommentar:

Erik sa...

Det bästa jag läst på länge! Keep up the good work.